شریعت: جشنواره فیلم تبریز می تواند جریان ساز باشد
نویسنده و منتقد سینمایی تبریزی برنامه ریزی برای بهره برداری از ماحصل جشنواره فیلم تبریز را مهمترین اولویت قلمداد کرد.
اکبر شریعت با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم تبریز با بیان اینکه همه میدانیم ایران کشور جشنوارهها است، اظهار داشت: منهای یکی دو جشنواره، اغلب آنها جشنوارههای بیبو و خاصیتی هستند که طول عمر و اعتبارشان به اندازهی چند روز برگزاریشان، و نهایتا به اندازهی جوایز ریالیایست که به برندگان پرداخت میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: البته همین جوایز بیاعتبار منجر به پدید آمدن یک قشر جایزهبگیر در عرصهی فیلم شده است و این موضوع هم جنبه دیگری از معضلات عرصه فرهنگی کشورمان به شمار می آید.
شریعت با انتقاد از اینکه در فراخوان تمام جشنوارهها، بند تکراری “کشف استعدادهای برتر” دیده میشود، بیان داشت: معلوم نیست دقیقا مکانیزم این کشف بر چه اساسی استوار است و بعد از کشف قرار است چه اتفاقی بیافتد. جشنوارهای که ارزش و اعتباری ندارد و فقط برای اینکه جزئی از سیاههی ارگان، سازمان یا نهاد برگزارکننده باشد، استعدادهایی که کشف میکند هم اعتباری ندارد.
نویسنده و فیلمساز تبریزی برگزاری نخستین جشنواره فیلم تبریز را رویداد و حرکتی مثبت ارزیابی کرد و ابراز داشت: اکنون که در آستانهی برگزاری اولین جشنواره فیلم با عنوان تبریز هستیم برگزارکنندگان آن باید به فکر اعتبار آن باشند. هیچکس نمیتواند در اولین دورهی برگزاری یک جشنواره از آن انتظار اعتبار داشته باشد چرا که اعتبار در طول زمان به دست میآید.
وی در ادامه افزود: با این حال میتوان از همین دوره به اعتبارآفرینی اندیشید و از قرار گرفتن در لیست آن جشنوارههای بیبو و خاصیت حذر کرد.
اکبر شریعت با تاکید بر اینکه رسیدن به اعتبار، قطعا سخت است ولی غیرممکن نیست، خاطرنشان کرد: نهاد یا اعضای برگزارکنندهی جشنواره باید از همین دوره عوامل اعتبارزا برای یک جشنواره را شناسایی کنند و از همین اولین گام به فکر بهرهبرداری از آنها باشند.
مصاحبه از روابط عمومی جشنواره فیلم تبریز
نشر از بولتن فرهنگی هنری تبریز
بولتن حامی رسانه ای جشنواره فیلم تبریز
@ebultan