اطلاعیه

اگر رویدادی وجود دارد که می‌خواهید بقیه هم از آن با خبر شوند، اطلاعات رویداد را (عکس و توضیحات مناسب)
به ایمیل info[at]ebultan.com ارسال نمایید تا به صورت رایگان و با نام خودتان در بولتن درج گردد.

انتخاب سردبیرگردشگریگردشگری داخل شهر

گردشگری تبریز – پل قاری

با خود خلوت کرده بود برای تصمیم گرفتن، برای انتخاب بین حج رفتن که ارزوی چندین ساله اش بود و سکه به سکه برایش اندوخته بود و پیشکش پول برای ابادی شهرش، رفع مشکل همسایگان و همشهریانش. شاید دعای خیر این از ثواب ان بیشتر بود و تکلیف این از واجب ان واجب تر. در نهایت تصمیم گرفت و به راه افتاد تا معتمدین شهر راخبر کند؛ کمک لازم داشت برای اینکار؛ اما خبر نداشت نامش نه شاید چون زن بود، خاطره اش اما خواهد ماند به یادگار و ” قاری کورپیسی” ( پل پیرزن) نام خواهد گرفت.

” پل قاری ” یا ” پل چراغ” یکی از پلهای تاریخی و مشهور شهر تبریز است که در دوره قاجار بر روی رودخانه ” مهرانه رود” ( میدان چای) و در ادامه خیابان ثقه الاسلام ساخته شده است. این پل اجری راه ارتباطی بین بازار بزرگ و شمس العماره ( استانداری فعلی) و بخش شمال شهر شامل ششگلان و شتربان ( دوه چی) در تبریز قدیم بوده است.

پل شامل سه دهنه با قوس های مدور است و سرستونهای کله قوچی و چراغهای قدیمی اش جالب توجه است. سنگ نوشته موجود در کنار پل اما با گذر زمان تخریب و ناخوانا شده است. طول پل ١٠٠ متر و عرض ان ۵ متر می باشد.

گفته می شود این پل اولین پلی است که در ایران تیرکهای برق روی ان نصب شده و به همین دلیل به ان ” پل چراغ” نیز می گویند.

در دوره پهلوی پل کوچکتری با معماری مشابه و با هشت دهنه در کنار ان ( غرب پل) برای عبور عابرین پیاده ساخته شده است.

این پل در ٢٠/ ٩ / ١٣٧٩ در فهرست اثار ملی ثبت شده است.

موقعیت پل در خیابان چایکنار و در امتداد خیابان ثقه الاسلام ( سمت شمالی) و خیابان دانشسرا ( سمت جنوب) قرار دارد. در حال حاضر امکان تردد خودرو از روی ان وجود ندارد و خروجی شمالی ان مسدود می باشد.بازدید رایگان و در تمام ساعات شبانه روز مقدور است. مدت زمان لازم برای بازدید پانزده الی بیست دقیقه است. اما در ساعات پر ترافیک امکان پارک خودرو در حاشیه خیابان محدود است و عبور پیاده باید با احتیاط صورت گیرد( توصیه می شود بازدید بعد از اتمام ساعت ترافیک معمول انجام گیرد). امکان پارک خودرو فقط در خیابان دانشسرا ( مسیر غرب به شرق) مقدور بوده و بقیه قسمتها پارک ممون می باشد. استفاده از اتوبوسهای شهری از مسیرهای مختلف ( خطوط ولیعصر، زعفرانیه، فرهنگ شهر، نگین پارک، رجایی شهر و میرداماد) که به سمت میدان شهدا یا خیابان جمهوری در حرکت هستند، نیز گزینه مناسبی برای تماشای پل فراهم می کنند ( ایستگاهی به همین نام و پل عابر پیاده ویژه نزدیک پل در دسترس می باشد.).

بازار تبریز، موزه قاجار و خانه ثقه الاسلام از مکانهای تاریخی نزدیک این پل هستند.

در سالهای اخیر مجسمه هایی از کاروان شتر روی پل قاری برای جلب گردشگران قرار گرفته است که دیدنش به ویژه برای کودکان خالی از لطف نیست و فرصت خیالپروری برای سفر در زمان را برای آنان فراهم می آورد. گوش کنید بانگ جرس کاروان می آید…

متن از مهتاب رضازاده

عکس از محمد کوره پز
نشر از بولتن فرهنگی هنری تبریز

 

پاسخ دهید

شبنم
کارشناس الکترونیک-سردبیر و مدیر روابط عمومی بولتن فرهنگی هنری تبریز - کارشناس تولید محتوا***کوهنوردی ؛‌طبیعت گردی و سفر از بایدهای زندگی من هستند.